HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Felipe Massát helyreigazította a Ferrari

2009.10.15. 14:28 JoóGabi

Meggyanúsította Fernando Alonsót következő csapattársa, Felipe Massa, szerinte ő is benne volt a szingapúri csalásban. A Ferrari néhány óra múlva közölte, a brazil nem úgy értette.

”Ő a legkevésbé, de Alonso is benne volt, tudta. Nem bizonyítható, de természetesen tudta, abszolút biztos vagyok” – nyilatkozta a Brazil GP előtt hazája újságíróinak Massa.

Korábban kijelentette, ellopták tőle a vb-címet, a GP eredményét törölni kellene, mert a szándékos baleset megváltoztatta a futam menetét.

Jövőre a két pilóta csapattárs lesz a Ferrarinál, az istálló szerda este hivatalos közleményt adott ki, Massát idézte: ”Amit mondtam, csak gyanú, semmi konkrét alapja nincs, az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) arra jutott, hogy Fernandónak nem volt köze hozzá, tiszteletben tartom ezt a megállapítást. Csalódott vagyok, de most már jobb lezárni ezt a fejezetet. Ez a kis epizód nem fogja megrontani a kapcsolatom Fernandóval”.

A szövetség bírósága szerint csak a karambolozó Nelsinho Piquet, Flavio Briatore, Pat Symonds és egy ismeretlen Renault-alkalmazott tudott a csalásról. A versenyző vádalkuval megmenekült, a menedzsert és mérnökét eltiltották a Forma-1-től.

86 komment

Címkék: ferrari alonso massa

süti beállítások módosítása