HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Massa még alkalmatlan F1-pilótának

2009.10.12. 09:54 JoóGabi

Pénteken megvizsgálták a brazilt, a tesztengedélyt megkapta, de a Ferrari vasárnap este közölte, futamon a következő két hónapban nem indulhat, biztosan csak jövőre tér vissza.

Hétfőn Fioranóban a 2007-es autóval köröz Felipe Massa, két és fél hónappal hungaroringi balesete után. Múlt héten azt mondta, indulni szeretne az idei, november 1-i idényzárón, majd a kivizsgálás előtt már arra célzott, inkább csak jövőre.

A pilóta Párizsban, az FIA alkalmasságiján átment, adta ki a Ferrari szombaton, de másnap mégis kizárta, hogy versenyzője rajthoz álljon idén Abu-Dzabiban. Kiderült, Massa nem ment át mindenen, már csak informális vizsgálatnak minősítették a péntekit, kiemelve, az igazit csak jövőre kell teljesítenie.  

”A hétfői esemény fontos, de egyáltalán nem jelent visszatérést, sem hogy ez a közeljövőben megtörténhetne. Sőt, egy korábbi döntés, illetve egy néhány nappal ezelőtti informális orvosi vizsgálat alapján, ami pozitívnak bizonyult, de nem elégségesnek, hogy visszatérjen az igazi versenyzéshez, Felipe és a Ferrari csak lépésről lépésre akar haladni, minden sietség nélkül, hogy amennyire csak lehet, kiheverje a budapesti baleset hatásait” – hangzott a legutóbbi közlemény. Bonyolultabban nem is fogalmazhattak volna, de a lényeg: ”A futamindulás a 2010-es szezonig várhat, és csak akkor kerül sorra az az FIA orvosi vizsgálat, ami alapján egy sérült pilótát visszaengedhetnek a versenyzéshez”.

45 komment

Címkék: ferrari massa

süti beállítások módosítása