HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Alonso néha szinte kéz nélkül vezet

2010.05.08. 18:10 JoóGabi

Az új csatornarendszer megdolgoztatja a Ferrari és a Mercedes pilótáit, a spanyol többször alig fogja a kormányt, Michael Schumacher végig könyököl a célegyenesben.

A McLaren után a Sauber, a Ferrari és a Mercedes is megcsinálta saját csatornarendszerét, amivel hasznosítja az autón átáramló levegőt: a hátsó szárnyra vezetik ki, így leszorítja azt.

A célegyenesben a pilótának kell befognia a cockpitban lévő nyílást, hogy a dolog működjön. A mclarenesek szinte észrevehetetlenül oldják meg, az olaszok és a németek pilótáinak viszont keményen dolgozniuk kell vele. Alonso kesztyűjének külső felére egy plusz felületet varrtak, amivel könnyebben eltudja zárni a rést, míg Felipe Massa új, nagyobb, fekete kesztyűt kapott a bal kezére.

 

A hosszabb egyenesekben ezt szorítják a fülke falához, így ballal csak épphogy elérik a kormányt. A kanyarok előtt viszont a fékerőelosztást is szabályozniuk kell, ami a Ferrarinál valószínűleg szintén bal oldalon van: Alonsónál többször látszik, amint jobbal átnyúl, a kormányt így szinte teljesen elengedve.

 

320-nál ez a manőver kissé hajmeresztőnek tűnik, a futamon végképp az lehet, főleg előzésnél. A rendszer ugyanis jócskán növeli a végsebességet, így az előzéseknél különösen hasznos.

Schumachernél is necces lehet a rendszer, neki a bal alkarját kell teljesen leszorítania, közben jobbal kormányozhat.

 

 

 

 

 

 

 

50 komment

Címkék: mercedes ferrari schumacher mclaren alonso massa

süti beállítások módosítása