HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

A Pirelli autót talált, pilótát még nem

2012.03.07. 17:08 JoóGabi

Kétéves Renault-val tesztelik a gumikat, de ki fogja vezetni?

Az R30 Robert Kubica - egyelőre - utolsó versenyautója, amivel több dobogós helyet is szerzett 2010-ben. A gumiszállító eddig az utolsó F1-es Toyotát használta, de az elavult, már nem képes azokat az erőhatásokat produkálni, mint az idei gépek, ezért kellett váltani.

Pilótára is szüksége van a Pirellinek, mert Pedro de la Rosa idén a HRT teljes értékű versenyzője, így mellékállást sem tud vállalni. Jelentkezők lennének a posztra, szabad a tavaly év közben a Renault-tól kirúgott Nick Heidfeld, a HRT-ből kimaradt Vitantonio Liuzzi, Jarno Trulli, akire a Caterham nem tart már igényt és egy igazi tehetség, a Force Indiánál lecserélt Adrian Sutil.

Paul Hembery Pirelli-főnök az Autosportnak azt mondta, nagyjából egy hónap múlva választanak, míg az első privát tesztjük májusban lesz. Összesen négy-öt gyakorlást terveznek, a csapat egyetlen tagja sem lesz aktív F1-résztvevő, és minden istálló küldhet egy megfigyelőt a tesztre, hogy megbizonyosodjon, teljesen pártatlanul zajlik a fejlesztés. Hembery persze biztosít mindenkit, ezt megfigyelők nélkül is garantálják.

R30 1

komment

Címkék: kubica renault

süti beállítások módosítása