HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Mennyit kereshet Raikkönen?

2011.12.19. 12:01 JoóGabi

A Lotus-Renault-nak nagyon megéri szerződtetni a finnt.

A sportune.fr sportpénzügyi oldal szerint özönleni fognak a támogatók a francia-angol istállóhoz, ahogy korábban a McLarenhez és a Ferrarihoz is. Simán fedezik a pilóta gázsiját.

2005-ben, amikor a McLaren elvesztette 35 milliós dohányszponzorát, az Emirates arab légitársaság azonnal bejelentkezett 25 millióval, állítólag csak Raikkönen kedvéért. 2007-re nem maradt, mert a versenyző a Ferrarihoz távozott: az olaszokat az Etihad Airways és a Mubadala befektetési társaság kezdte pénzelni miatta, 25-30 millió eurót dobtak össze évente.

Amikor Raikkönen 2009 végén távozott, még maradtak egy évet, de a 2010-ig érvényes megállapodást nem hosszabbították meg, Fernando Alonso nem kellett nekik.

A jövőre Lotus néven induló Renault-nál hasonló lépésekre lehet számítani, mert az arabok imádják Kimit. Ráadásul a Lotus CEO-ja állítja, a szupersztár fizetését is sikerült lealkudniuk: a Ferrarinál 34 milliót kapott évente, a Lotus ennyit nem bírna.

"Kimi az Kimi, Forma-1-világbajnok, értékesebb, mint egy normál pilóta, pusztán mert ő Kimi Raikkönen. Mindenki elismeri ezt, de ez itt nem a Ferrari és nem egy vb-nyertes autó pillanatnyilag, így jelenleg nem engedhetünk ilyen gázsit. Kimi is tisztában van ezzel, ám sosem fogja magát áron alul eladni, ehhez túl erős karakter. Szerintem, amit most kap, annyit ér, bár ez csak a pályán fog kiderülni" - titokzatoskodott az Autosportnak Dany Bahar.

Raikkönen 2010-ben, amikor már nem versenyzett a Ferrarinál, de még élt a szerződése, éves fizetésének felét kaszálta, 17 millió eurót. A sajtó szerint a Lotusnál is ekörül keres.

 

 



komment

Címkék: raikkönen lotus reanult bahar

süti beállítások módosítása