HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

A Renault-főnök durván meghamisította Robert Kubica nyilatkozatát

2011.11.26. 14:10 JoóGabi

Csak a két legfontosabb dologban hazudott, majd a brazil sajtótájékoztatón beismerte a hibáját. Egy német újságíró neki is ment miatta.

"Hiába dolgoztam nagyon keményen az elmúlt hetekben, arra a következtetésre jutottam, hogy még nem vagyok benne biztos, tudom-e vállalni a 2012-es idényt. Felhívtam a csapatot, és tájékoztattam a helyzetről. Nehéz döntés volt, de ez az ésszerű lépés. Tudom, hogy az istállónak készülnie kell jövőre, és a határidők kitolása helytelen lenne" - idézte a Renault szerdai közleménye Robert Kubicát. A kommüniké további részében az állt, hogy a versenyzőnek 2012 végéig szerződése van az istállóval, ami felveszi a kapcsolatot a menedzserével, hogy hosszabbítsanak-e 2013-ra.

Másnap Kubica ügynöke durván kiakadt, tagadta, hogy kliense nem épül fel 2012-ben, állította, a lengyel azt mondta, hogy az első tesztre valószínűleg nem lesz kész, de nem sokkal későbbre szinte biztosan igen. Azt is elmondta Morelli, hogy renault-s szerződése 2011. december 1-én kifut.

 

A Brazil GP pénteki sajtótájékoztatóján az egyik vendég Eric Boullier Renault-főnök volt, feltették neki, tisztázza a helyzetet: "A helyzet nagyon tiszta, Roberttel ezév végéig van szerződésünk, ezért kommunikál rajtunk keresztül. Megegyeztünk a menedzserével, Daniele Morellivel, hogy kiadunk egy közleményt, amit aztán mindkét fél jóváhagyott. A szövegezés az én felelősségem. Robert informált minket, hogy nem tud részt venni az első teszten, ami nekem azt jelenti, hogy nem tudja elkezdeni a szezont. Abból lehetett a félreértés, hogy néhány dolgot félrefordítottak távol-kelet-Európában, azt üzenték, hogy 2012-ben egyáltalán nem fog visszatérni, de nem ezt akartuk kommunikálni. A lényeg, hogy azt mondta, hogy nem lesz ott a szezon kezdetén, vagyis az első teszten, ahogy tetszik, de lehet, hogy később év közben vissza tud térni".

Vagyis Boullier elismerte, hogy két ponton is meghamisította pilótája szavait, aki tényleg azt mondta, hogy a tesztre nem épül fel, illetve kiderült, tényleg nincs szerződése 2012-re.

Nem lehet mit kezdeni - valószínűleg - Lengyelország letávolkeleteurópázásával sem, bár valószínű, hogy a német Christophe Schultét, a német Focus Magazine újságíróját ez zavarta legkevésbé.

Schulte ugyanis ez után azt kérdezte Boulliertől: "Eric, mit gondol, miért hallunk annyi negatívumot a csapatával kapcsolatban? Technikailag szabadesésben vannak, volt a Heidfeld-balhé, aztán Senna kiválasztása, ami nem jött be. Aztán jött Petrov kiakadása, majd a káosz Kubica körül. Mi az oka, hogy egyetlen másik csapat sem produkál annyi negatív szalagcímet, mint a magáé?"

Bouiller: "Nem hiszem, hogy bármi negatívat is produkálnánk." Utána válaszában azonnal felhozta Kubica kiesését, hogy az zavarta meg őket, ám miután befejezte mondandóját, Schulte bevitte a kegyelemdöfést.

"Tényleg azt gondolja, hogy maga a megfelelő ember a csapatfőnöki tisztségre?

Boullier annyival intézte el, "nem tudom, kérdezze a feletteseimet".

(Boullier eredeti angol nyelvű nyilatkozata az Autosport alapján: The situation is quite clear. We have a contract with Robert until the end of this year, terminating this year. This is why we are using our channel for the communication with him and we agree with his manager, Daniele Morelli, to issue a press release before this week, which was entirely approved by both parties before being released. The choice of the wording is my responsibility and I think the message was clear. We have waited for Robert. We would like Robert to be back. I think we are the first one who wish him well and he informed us that, unfortunately, he would not be able to be at the first test, which means he will not be able to start the season for me, so that's it. I think the issue came up that some translation maybe was wrongly done in the far east of Europe and the message was really that he would not be able to be back in 2012 which is not the message at all. The message was clear. He will not be at the start of the season, or the test if you want, but he may come back next year.)

 

komment

Címkék: kubica renault boullier

süti beállítások módosítása