HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Meghökkentő szavak Kubica menedzserétől

2011.11.24. 13:35 JoóGabi

Daniele Morelli mindent cáfol a lengyel állapotával kapcsolatban.

Szerdán a Renault közleményben idézte Robert Kubicát, aki azt mondta, nem épül fel a 2012-es szezonra. Az istálló ennek ellenére támogatja, szerződése még egy évig él, sőt, tárgyal az ügynökével, hogy esetleg hosszabbítsanak 2013-ra.

Csütörtökön Morelli viszont a La Gazzetta dello Sportnak ezt nyilatkozta: "Nem értem, a Renault miért forgatta ki Robert szavait. Nem igaz, hogy nem lesz kész 2012-re, ő csak annyit mondott, hogy nem biztos benne, hogy az első, februári tesztre rendbe jön. Arra számítunk, hogy igen, és visszatér addig, de a csúszás mindenesetre maximum néhány hónap lehet, 2013 szóba sem került. A Renault azt csinál, amit akar a pilótáival, de mi más megoldások után nézünk, mert a szerződése nem szól 2012 végéig, hanem már most december 1-én kifut. Januárban oda igazol, ahová akar".

Erős szavak a menedzsertől, aki év közben állította, kliense ősszel már tesztelni fog, sőt, az utolsó futamokon már vissza is ülhet a Renault-ba, versenyezni.

Ezzel szemben a lengyel jelenleg még mozogni sem képes rendesen. "Kissé túlsúlyos, de a jobb lába már majdnem olyan izmos, mint a bal. A könyökéről kedden veszik le a külső tartókeretet, kézfejének érzékenysége oké, az egyetlen gát jelenleg az erő. Az alkar hosszú ideje mozdulatlan, vagyis sokat kell dolgozni rajta, ám ez csak idő kérdése, január végére formába kell jönnie" - mondja Morelli.

Az olasz már azt tervezi, mibe ül be először Kubica legalább tíz hónap kihagyás után.

"Robert feltöltődött, szeptember-október volt kemény, amikor az alkarját forgatni sem tudta, és lassan gyógyult. De az elmúlt egy hónap alatt felgyorsult a lábadozása. Gokartozni nem fog, mert az túlzottan vibrál, és nincs benne szervó. Lépésről lépésre haladunk, meglátjuk, hogyan reagál közel egy év mozdulatlanság után. Ha Robert visszatér, azért lesz, mert ugyanannyira versenyképes, mint régen, és vonzó a nagy csapatoknak."

Kubica közvetlen nyilatkozattal eddig nem kommentált, és nem reagált a Renault sem.

 

komment

Címkék: kubica renault

süti beállítások módosítása