HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Petrov beijedt Raikkönen miatt?

2011.11.19. 00:26 JoóGabi

Az orosz kiborult a Renault-ra, aztán gyorsan bocsánatot kért. Állítólag csak nagyon kimerült volt. Vagy talán mert a finn a helyére pályázik?

A finn mtv3 csatorna szerint a Williamsszel tárgyaló Kimi Raikkönen inkább a Renault-val szeretne visszatérni a Forma-1-be, és menedzsmentje az utóbbi két futamon megtette az első lépéseket a franciák felé.

Mindez megmagyarázhatja, miért kritizálta kirúgást érdemlően istállóját Vitalij Petrov, igaz szinte azonnal vissza is vonta az egészet, elnézést kért a csapatától, ami el is fogadta azt. Helyzete viszont így sem lehet rózsás, mert Bruno Senna még nála is több szponzorpénzt hoz, és semmivel nem lassabb, vagyis ha Raikkönen miatt valakitől meg kellene válniuk, az majdnem biztosan Petrov lenne.

Eddig úgy volt, hogy a jövőre szintén Renault-motoros Williamsszel már meg is állapodott Raikkönen, de a német Auto, Motor und Sport magazin arról ír, hogy ő az angoloknál inkább részesedést vásárolna az istállóban, mint vezetői ülést. Most úgy tudni, elsősorban erről tárgyalnak - a finn mögött áll egy nagyon gazdag arab befektető - és egyáltalán nem biztos, hogy pilótaként odaszerződne.

Raikkönen egy éve már szóba került a Renault-nál, a franciákat az ő menedzsmentje kereste meg, azok nyitottak feléje, de végül komolyabb beszélgetésig sem jutottak.

 

Petrov és Senna - valakinek mennie kell?

komment

Címkék: williams renault raikkönen petrov

süti beállítások módosítása