HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Van overall, ami nem készülhet el

2011.10.12. 09:32 JoóGabi

Nehéz dolog mintázott McLaren-kezeslábast gyártani, állítja a Sparco motorsportmenedzsere, a videó pedig megmutatja, tényleg nem egyszerű.

Jenson Button és Lewis Hamilton idén 15 futam időmérőjén viseli a szurkolók tervezte spéci kezeslábasokat, köztük a magyar kalocsai mintást. Daniela Vignale felel a tűzálló ruhákat gyártó olasz cégnél az áruk minőségéért és a projekt sikeréért, azt mondja, előbbit bonyolult megoldani, utóbbit nem: az ötlet népszerű, tetszik a pilótáknak is, bár van olyan dizájn, ami nekik nem jön be.

buttkalocs1

Az ábrákat és motívumokat különleges technikával kell felvinni a vászonra, sőt, létezik olyan terv, ami kivitelezhetetlen, mert a túl sok minta befolyásolná a termék minőségét, így a versenyzők biztonságát. A magyar kalocsaisból például kihagyták a deréktáji hímzést. Minden egyes darab overallt teljes mértékben kézzel, egyenként készítenek el a cég varrónői.

A 15 legjobb ruha közül a legnépszerűbbet Brazíliában újra viselni fogják a McLaren-pilóták: a közönségszavazást jelenleg a kalocsai mintás vezeti. (Szavazni továbbra is itt lehet, egészen szombatig, ötpercenként újra.)

komment

Címkék: mclaren button hamilton

süti beállítások módosítása