HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Brawn Schumacherrel újraépíti a Ferrarit

2011.09.30. 11:41 JoóGabi

A Mercedes újabb mérnököt igazolt, már a harmadikat idén, és még újabb várható. Épül a szupercsapat, mint a 90-es években az olaszoknál.

Michael Schumacher 1996-ban igazolt a Bennettontól a Ferrarihoz, hamarosan követte őt existállójától új csapatához Ross Brawn és Rory Byrne, akik Jean Todt csapatfőnökkel és még néhány szakemberrel a 2000-es évek legsikeresebb istállóját alkották.

 
Úgy tűnik, Brawn most csapatfőnökként, Schumacher még mindig pilótaként szerepel a projektben, de már a Mercedesnél. Az év elején a Renault-tól megszerzett Bob Bell után bejelentették a - már beharangozott - exferraris Aldo Costa és a volt Red Bull-mérnök Geoff Willis érkezését.

Willis a HRT-től jön, és már október 17-én munkába áll technológiai igazgatóként, Costa a tervezésben kap feladatot december 1-től.

Szabad Chris Dyer is, aki a Ferrarinál Schumacher mérnöke is volt, nem rég távozott az olaszoktól, miután a múlt évi utolsó futamon elszúrta Alonso taktikáját, és lefokozták. Igen valószínű, hogy Brawn hamarosan rá is lecsap.

(Aldo Costa és Chris Dyer)
 

Costa és Dyer már a Ferrarinál is Brawnnal dolgozott a 2000-es évek közepén, így a csapatfőnök jól ismeri őket.

komment

Címkék: schumacher brawn.ferrari

süti beállítások módosítása