HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Megrázó felfedezések a Ferrari-főnöktől

2011.09.08. 17:34 JoóGabi

Stefano Domenicali csapatfőnök megdöbbentő következtetéseket vont le az idei kudarcszezonból, és legyőzhetetlenné teszi istállóját. Verhetetlen struktúra épül, ez az utolsó kiábrándító Ferrari-év.

"Sokkoló és elfogadhatatlan volt, hogy Ausztráliában másfél másodperccel le voltunk maradva. Felületesek voltunk a kipufogóval, alulkezeltük a hatását, pedig ezzel előre lehetett ugrani" - árulta el a a La Repubblica című olasz napilapnak Domenicali, miért nem lett győztes konstrukció az idei Ferrari. Konklúziója ennél is megrázóbb: "A kritikus fejlesztési területeket fel kell tárnunk, ha lehet, még a riválisaink előtt".

A menedzser valószínűleg már arra is rájött, az ellenfelek erre törekszenek évtizedek óta - a Ferrarinál is ez volt a cél Schumacherék idején, amikor még nem az olasz volt a főnök, hanem egy francia -,  ezért elhatározta, hogy elődjéhez nyúl vissza.

"Meggyőződésünk, hogy ez az utolsó kiábrándító szezonunk. Jean Todt rengeteget nyert, mert volt ideje győztes csapatot építeni. Én is ugyanezt teszem, és optimistán látom a jövőt. Biztos vagyok benne, hogy egy legyőzhetetlen struktúrájú istálló alapjait rakjuk le, amit nem egy ember fog irányítani, mint Newey a Red Bullt, hanem az egész csapat" - árulta el Domenicali. Nem részletezte, ez pontosan mit jelent, de sokfőnökös módszerrel legutóbb a Toyota kísérletezett a Forma-1-ben - a vége többmilliárd eurós bukás és kivonulás lett.

dompiloti

Domenicali szerint egy éve elszúrták, hogy a 2011-es kocsit teljesen új alapokra helyezték: "Nem kezdhetünk máris csak a következő évvel törődni, ezt a hibát már elkövettük a múltban. A jelenlegi fejlesztések egy része fontos alap lehet jövőre. A legfontosabb pont, hogy megtanuljuk optimálisan használni a gumikat minden körülmény között. Mostantól novemberig különös beállításokkal is kísérletezhetünk, és sokat haladhatunk a munkával. Agresszívek leszünk a futamokon, még akkor is, ha a bajnokság már elment".

A csapatfőnök szerint "Alonso hisz a projektben, ezért is írt alá 2016-ig, egy olyan győztes típus, mint ő, nem maradna, ha nem értene egyet száz százalékig a tervekkel". Domenicali az interjú végén azt a titkot is elkotyogta, hogy "a Ferrari győzelemre van ítélve".

Ezek után a monzai Olasz GP csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján Alonso azt mondta, semmi garanciát nem lát arra, hogy a 2012-es Ferrari nyerő lesz.

 

 

 

 

komment

Címkék: ferrari alonso domenicali

süti beállítások módosítása