HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

A Ferrari a legbüszkébb Schumacherre

2011.08.25. 14:24 JoóGabi

Volt istállója köszöntötte elsőként 20 éves jubileumán a hétszeres világbajnokot.

Michael Schumacher 1991. augusztus 25-én indult először F1-futamon, Spában, majd 1996-tól 2006-ig a Ferrarinál versenyzett és nyert öt világbajnokságot.

"Michaelt örökre szívébe zárta a maranellói üzem összes munkása és a márka minden egyes rajongója. A húsz év jórészét nálunk töltötte, olyan eredményeket értünk el együtt, amiket nehéz lesz megismételni. Hihetetlenül szenvedélyes versenyző és elképesztő energiát fektet a munkájába. Az ehhez párosuló elszántságával és bátorságával mindannyiunk szeretetét elnyerte. A Ferrari nevében meg szeretném neki köszönni, amit értünk tett, és minden jót kívánok 20. évfordulóján a legnagyszerűbb sportágban" - idézte Luca di Montezemolo Ferrari-elnök kellően szívhez szóló szavait az istálló weboldala.

Szerencsére Stefano Domenicali valamivel lazább hangvételre váltott: "Ma már riválisunk, Michael még mindig barátunk, ez nem is lehet másképp azok után, amiket együtt éltünk állt a pályán. Akkor jut eszembe, mennyire kiemelkedő, amikor a statisztikáira, főleg a Ferrarival elért eredményeire nézek. Szerintem ezeket senki nem ismételheti meg. Rengeteg személyes emlékem van vele, ezen a pályán meg főleg, egyetlen egyet ki sem tudok emelni. Inkább a jövőre gondolok, biztos vagyok benne, hogy további nagy pillanatokat tartogat".

A csapatfőnök azt is elárulta, hogy egy kis meglepetést is szerveztek Schumachernek a belga GP-hétvégére.

 


komment

Címkék: ferrari schumacher spa

süti beállítások módosítása