HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Hajszálon múlt, hogy a McLaren elszúrja

2011.07.31. 18:07 JoóGabi

Button magabiztosan nyerte a Magyar Nagydíjat Hamilton és a McLaren hibája után, de kiderült, rettentő közel állt ahhoz az angol csapat, hogy kettős vezetésről elveszítse a futamot.

Hamilton a GP kétharmadánál átmeneti gumira váltott, de az eső elállt, így egy extra kerékcserévél vissza kellett rakatnia a sima gumit, győzelmi esélye elúszott. Button a sajtótájékoztatón elmondta, úgy volt, hogy abban a körben ő megy be átmeneti gumiért, de az istálló Hamiltonnak is felajánlotta a lehetőséget, és mivel csapattársa előrébb volt, ő ment ki. Buttonnak szóltak, hogy hajtson tovább. Mivel gyorsan felszáradt, neki utána eszébe sem jutott intermediate-re váltani, így taktikája bejött.

Ha viszont Hamilton nem megy ki interért, Button igen, az ő versenye megy füstbe, míg Hamilton ugyan marad az élen, de a későbbi áthajtásos büntetése miatt Vettel szinte biztosan eléje kerül.

Hamilton azt mondta, kommunikációs hiba okozta rossz döntését, a hibás kiállás előtt ő hallotta az istállóját a rádión, de főnökei nem hallották őt, ezért végül engedelmeskedett a csapat utasításának, és kijött.

Persze a sportban nincs ha.

komment

Címkék: button hamilton

süti beállítások módosítása