HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Ecclestone: Ferrari és zaj nélkül nincs F1

2011.03.18. 11:05 JoóGabi

A főnök kiakadt a 2013-tól tervezett kis négyhengeres turbómotorokra.

A módosítást már megszavazták, két év múlva környezetbarátabb, valamivel kisebb teljesítményű motorokra vált a Forma-1, de Bernie Ecclestone szerint a kevés henger és a csökkenő hangerő nem illik a sorozathoz.

"Ellenzem a kis turbót, nincs rá szükségünk, tegyék a túrakocsikba, semmi köze a Forma-1-hez. Ráadásul ez a változtatás szörnyen sokba kerül. Veszítünk a közönségünkből és a tévénézőinkből. Nem ő adja el az F1-et, Jean Todttal (FIA-elnök) nem egyezünk ebben a motorkérdésben. Nem értem, mi indokolja. Behoztuk a KERS-t, azt gondoltam, ezzel elég zöld lesz a Forma-1, de most itt van ez. Világszerte különböző emberektől hallom, hogy két dolog igazán fontos az F1-nek, a Ferrari és a zaj. Az emberek imádják a hangerőt, beindulnak tőle. Amikor elutaznak, azt kérdezem tőlük, mi tetszett legjobban? Azt mondják, a hang. Hihetetlen, de a nőknél még inkább így van, a hölgyek imádják a zajt" - nyilatkozta az ausztrál AP hírügynökségnek.

Ecclestone-on kívül egy csapatnak nem tetszik a négyhengeres turbó bevezetése: a Ferrarinak, Luca Di Montezemolo elnök már többször nyilvánosan kritizálta a döntést.

A Forma-1 a nyolcvanas évek közepén épp a turbók időszakában élte aranykorát.

 

4 komment

Címkék: ferrari turbó ecclestone

süti beállítások módosítása