HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Minden idők legjobb mezőnye a mai

2010.12.28. 19:50 JoóGabi

"A mostani minden idők legerősebb mezőnye, végig négy-öt pilóta versengett, és csak az utolsó futamon dőlt el a vb" - mondta az Autosportnak Sir Jackie Stewart háromszoros világbajnok volt F1-pilóta.

A kérdésre, hogy összehasonlítható-e a mosatni a hatvanas-hetvenes évek fordulójának mezőnyével, azt felelte: "Abszolút, az állat most is állat, nem hiszem, hogy Vettel sokban különbözne Jim Clarktól, Graham Hilltől, Jack Brabhamtől vagy bármelyik többszörös világbajnoktól. A maiak ugyanilyenek, akarat, összpontosítás, elszántság és isten adta tehetség a legmagasabb szintre fejlesztve. Egyénileg egyformák, és most egy csoportnyink van belőlük egyszerre. Mivel az autóik is hasonlóan jók, a versenyek még jobbak is. 2010 legalább olyan remek volt, mint a 60-as évek vége, a 70-esek eleje. 2011 meg még jobb lesz, mert ugyanazok lesznek ott, de több tapasztalattal".

A skót úgy gondolja, jövőre is legalább ötesélyes a vb. "Webber még ott van, Kubica egy nap bajnok lehet. Jenson Button a legkifinomultabb és legtisztább, Lewis Hamilton valószínűleg a legjobb versenyzésben mind közül, ám Alonso a legteljesebb. Mindannyian különlegesen képzettek" - nyilatkozta.

 

17 komment

Címkék: webber button hamilton alonso clark vettel stewart

süti beállítások módosítása