HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

2011-től betiltják a csatornarendszert

2010.05.10. 00:07 JoóGabi

Jövőre már tilos lesz használni a Forma-1-ben a McLarenéhez hasonló szárnyleszorítós rendszert, döntött vasárnap a FOTA.

A csapatszervezet szavazással határozott a betiltásról, a McLaren nem tudta meggyőzni a többieket az eszköz hasznáról, leszavazták - értesült az autosport.com.

A megoldás 6-8 kilométer/óra végsebesség-növekedést eredményez az egyenesekben, de a McLarenén kívül valószínűleg az összes istállóé veszélyes, mert a pilótának vezetés közben egy kézzel el kell engednie a kormányt, hogy működtesse.

A McLaren-találmányt eddig a Sauber, a Williams, a Mercedes és a Ferrari tudta lemásolni, úgy ahogy. Az eszközt egyelőre nem használó Red Bull főnöke, Chris Horner szerint drága és rizikós a dolog, a Ferrarinál egyértelműen látszik, hogy pilótái néha alig fogják a kormányt miatta.

Az F-duct nevű szerkezet az autón átáramló levegőt hasznosítja, a McLarennél lábbal, biztonságosan, a Mercedesnél és a Ferrarinál kézzel, illetve karral tudják működtetni, vagyis elzárni a pilótafülkén vágott rést.

41 komment

süti beállítások módosítása