HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

A Williams megvétózta Schumachert

2009.08.03. 16:34 JoóGabi

A Ferrari különleges engedélyt kért a riválisoktól, hogy a világbajnok egy napot gyakorolhasson visszatérése előtt. Nem fog, mert a Williams ellenkezik.

”Köszöntjük Michael Schumachert a Forma-1-ben, de a szabályok szerint bármilyen szezon közbeni teszt tilos. Emiatt nem kaphatott lehetőséget a Magyarországon először induló Alguersuari, és a Williams nem lát különbséget kettejük helyzete között. Úgy gondoljuk, az előírások áthágása precedenst jelentene. A konzekvensség és a sportszerűség miatt ellenüzzük a Ferrari kérését, hogy tesztelhessen az Európa GP előtt” - idézte az autosport.com Sir Frank Williams csapatfőnököt.

Schumacher a lábadozó Felipe Massát fogja helyettesíteni az augusztus 23-i futamtól kezdve. Pénteken trükkel már vezetett egy 2007-es Ferrarit, de az idei F60-ast is szerette volna kipróbálni.

Az olaszok a csapatszövetséghez, a FOTA-hoz fordultak, mind a hét istálló bólintott, de a FOTA-ból néhány hónapja kizárt Williams nem. A szintén nem tag Force Indiának így felesleges is nyilatkoznia, csakúgy mint az FIA-nek. A próbához a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) és a riválisok teljes egyetértése kellene.

Jaime Alguersuari a Hungaroringen életében először szerepelt élesben F1-autóval, előtte csapata, a Toro Rosso nem kért a Ferrariéhoz hasonló engedményt. 

126 komment

Címkék: ferrari schumacher massa

süti beállítások módosítása