HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Massának koponyasérülése van, megműtötték

2009.07.25. 17:52 JoóGabi

A brazil állapota stabil, bár életveszélyben van orvosai szerint, jelenleg altatják, gép lélegezteti, reggel ébresztik, miután sikerült az esti operáció - mondták az F1-pilóta magyar orvosai a késő esti sajtótájékoztatón.

Műteni kellett, mert súlyosan sérült a koponyája. Vasárnap biztosan nem indulhat, a Magyar GP időmérőjén alkatrész csapódott a fejének, agyrázkódást is kapott.

Felszakadt a homloka, károsodott a koponyacsontja - közölte szombat este a Ferrari -, amikor a kvalifikáció kétharmadánál egy rugó találta el. Helikopterrel vitték kórházba, a fotókból kiderült, homlokán vérző seb keletkezett, a tárgy sisakját tönkrezúzta.

massa2

Nem vesztette el eszméletét, a Honvéd-kórházban van, az intenzív osztályon tartják. A beavatkozást dr Bazsó Péter és dr. Zsíros Lajos végezte.

A Ferrari egyelőre nem ír életveszélyről, de további közleményt csak vasárnap reggel ad ki.  

Fél 11 után Massát meglátogatta Bernie Ecclestone F1-főnök is. "Felipe állapota stabil, alszik, de többet csak reggel tudnak mondani, akkor jövök vissza én is" - nyilatkozta az Index helyszíni riporterének.

A Honvéd-kórház előtt rajongók gyűltek össze, ott várják a legfrissebb híreket kedvencükről. 

Massa 260 kilométeres sebesség körül mehetett az ütközés előtt, úgy 190-nel csapódott be. Estére bebizonyosodott, mintegy 800 grammos rugó Rubens Barrichello Brawn-Mercedesének egyik lengéscsillapítójáról szakadt le.

"Először van technikai gondunk a kocsival, de még nem tudjuk pontosan mi történt, mert az alkatrészt egyelőre nem kaptuk vissza az FIA-ellenőröktől. Button autóján azonnal kicseréltük elővigyázatosságból, tanulmányozzuk, mi lehet a hiba oka" - nyilatkozta Ross Brawn csapatfőnök az autosport.com-nak.

A szerencsétlen ütközés az időmérő második harmadának végén történt, az edzés 20 percet csúszott miatta. A 28 éves vb-2. először a pálya kórházába került, nem sokkal később helikopterrel vitték tovább.

Alig egy hete a volt világbajnok John Surtees 18 éves fia, Henry Surtees halt meg hasonló szerencsétlenség után, amikor a Brands Hatch-i F2-futamon egy másik autóról leszakadt kerék találta fejen.

A Hungaroringen az első rajthelyet kisebb káoszban Fernando Alonso szerezte meg: elromlott az időmérő rendszer, percekig senki nem tudta a rajtsorrendet. Várakozás után derült ki, a kétszeres bajnok mögött Sebastian Vettel és Mark Webber, a két Red Bull-pilóta végzett, Lewis Hamilton negyedik lett.

A vb-t vezető Jenson Button csak 8.-ként startolhat, Kimi Raikkönen, aki az egyetlen ferraris lesz vasárnap, 7.

502 komment

Címkék: hungaroring massa magyar gp

süti beállítások módosítása