HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Zsíros szponzorok keresnek csapatot

2009.07.03. 15:55 JoóGabi

Jövőre nagy pénzzel támogat Forma-1-es csapatot a Virgin, derítette ki a Guardian egy kiszivárgott e-mailből, és istálló szponzorálását fontolgatja blogunk mecénása, az LG, állítja a SportsPro magazin.
 
Az idén a Brawnnak matricáiért kisebb összeget fizető Virgin-vezér, Richard Branson 20 százalékos részesedést szerez az egyik új csapatban, a Manorban, és talán még az istálló nevét is megváltoztattatja. Kicsit kínos, hogy véletlenül derült ki, az angol lap elcsípte az üzletet közvetítőként összehozó FIA-ellenőr Alan Donnelly levelét, amiben azt írja, fix a biznisz.
 
Donnelly a futamokon a teljesen független versenyellenőr-testület feje és Max Mosley FIA-elnök képviselője, a FOTA (istállószövetség) már tiltakozik: miért segít egy csapatnak?
 
 
Az LG beszállása a sorozatba tiszta ügy, 2009-től öt éven át az F1 egyik legnagyobb szponzora, logója megjelenik a tévéközvetítéseknél, a kijelzőkön és a pályák mellett, a SportsPro szerint 12 millió euróért cserébe.
 
A magazin a dél-koreai márka egyik fejesével készített interjút, Andrew Barrett azt nyilatkozta: ”Biztosat nem mondhatok, mert még tárgyalunk, de az első lépést megtettük a bajnokság támogatásával. Jó alapon vagyunk, de nem hiszem, hogy itt megállnánk. Nem állítom, hogy beszállunk egy istállóhoz, de nem is zárnám ki”.
 
Mindkét cég érkezése jó hír az F1-teameknek, mert a Brawn GP szponzorra vár, a Renault és a Williams év végén elveszíti eddigi legfőbb pénzforrását. A vb-t vezető csapatért mélyen zsebbe kell nyúlniuk a jelentkezőknek, ha Jenson Button világbajnok lesz, akár 50 millió eurót is elkérhet névadó szponzorától.
 
A középcsapat Williamshez könnyebb lesz beszállni – itt már van egy magyar vállalat is - , a Renault-hoz meg még könnyebb, főleg ha a hírek igazak, és lelép onnét Fernando Alonso.

komment

süti beállítások módosítása