HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Kimi Raikkönen rali-vb-futamon indul

2009.07.01. 12:33 JoóGabi

A Forma-1-es exbajnok a Magyar GP után Fiatra cseréli a Ferrarit: három kisebb verseny után a rali-világbajnokságon próbálja ki magát, hazájában indul július végén-augusztus elején, a Finn Ralin.

Otthon idén már kétszer nevezett kisebb futamokra, majd március elején Olaszországban ült egy Fiat Abarth Grande Punto S2000 volánja mögé. Újra ezt az autót vezeti, a gépet a négyszeres ralibajnok Tommi Makinen csapata készíti föl. Navigátora Makinen exsegédje, Kaj Lindström lesz.

”Nehéz feladat Kiminek a verseny, háromszor olyan hosszú, mint az eddigiek és rettentő gyors szakaszokból áll. Pontosan meg kell csinálnunk az itinert, semmi nem kerülheti el a figyelmét. De végül is egy nagyon jó kis versenyzőről beszélünk” – nyilatkozta Lindstrom a finn Iltalehti című lapnak.

Raikkönen a július 26-i Magyar Nagydíj után utazik Finnországba, a következő hétvégén, péntektől vasárnapig fog versenyezni. Eddigi eredményei havon biztatóak, elsőre 13. lett, majd hetedik volt, amikor a következőn lecsúszott az útról, és végül 17.-ként ért célba. Olaszországban aszfalton már a harmadik szakaszon kiesett, otthon próbálkozik először murván.

komment

süti beállítások módosítása