HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Káosz Kimi Raikkönen körül

2009.11.19. 16:39 JoóGabi

”Úgy néz ki, szabadság lesz, nem tudtam megegyezni a McLarennel, kihagyok egy évet. A Brawnnal nem tárgyaltam, most, hogy ott a Mercedes, szerintem két német pilótájuk lesz” – idézte a formula1.com Kimi Raikkönent csütörtök reggel, miután menedzsere, Steve Robertson szerdán bejelentette, kihagy egy évet.

Az interjút napközben szinte a teljes világsajtó átvette, kivétel a Forma-1 legfontosabb hírforrását, az autosport.com-ot, ahol egy csütörtök hajnali Robertson-interjúban a pilótaügynök azt mondja, a finn megfontolná a Mercedes ajánlatát.

 

Raikkönen Európában, Robertson Makaóban van, az ő nyilatkozata frissebb, mint versenyzőjéé, a Button-McLaren-sztorit szállító Guardian is csak ezt vette át, Raikkönen szavait meg sem jelentette.

 

Közben nagyjából a kettő között Brazíliában a globoesporte.com azt írta: ”A Mercedes megegyezett Kimi Raikkönennel a 2010-es szezonról, értesült Lito Cavalcanti, a SportTV riportere szerda délután. Aznap egyeztek meg, amikor a McLaren Jenson Buttonnal, így biztossá vált, nem vezet a Brawn GP utódjánál. Ezzel vége a találgatásnak, miszerint kihagyja a 2010-es szezont”.

 

A Mercedesnél Nico Rosberg helye fix, emlegetik Michael Schumachert, Nick Heidfeldet még inkább. De ki a fene választaná Heidfeldet, ha lehet Raikkönen is? És Ross Brawn, aki tavaly tapasztalata miatt tartotta meg Rubens Barrichellót, nekimenne 2010-nek két nyeretlen pilótával, miközben a Mercedes vb-címeket vár tőle?

68 komment

Címkék: mercedes raikkönen brawn

süti beállítások módosítása