HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Piát letetted? Nem!

2012.03.12. 10:27 JoóGabi

A TopGearben brillírozott Kimi Raikkönen.

A BBC-s autós show vendége volt a napokban a finn, az interjú vasárnap ment adásba. Jeremy Clarkson műsorvezető nagy rajongója, felolvasta aranyköpéseit, felidézte a klasszikust, amikor Michael Schumacher 2006-os búcsúztatásáról azért maradt le, mert vécén volt. És az okot konkrétan meg is osztotta a tévénézőkkel: "szartam".

Az abu-dzabi pályát is fikázták egy kicsit - "az első pár kanyar jó, de a többi szar" -, sőt, amit a hallgatóság nem is érzékelt, vagy legalábbis nem reagált rá, hogy utána Raikkönen még megjegyezte, "és még jópár ilyen pálya van".

Raikkönen elmondta, összehaverkodott a Stiggel, a Topgear tesztpilótájával, aki nagyjából annyit beszél, mint ő, nem is véletlen, hogy a Lotus-pilóta a példaképe.

A beszélgetés fénypontjánál Clarkson megkérdezte, hogy a piával végzett-e, Raikkönen  azonnal mosolyogva rávágta, "nem".

A 2007-es világbajnok megmutatta legutóbbi, decemberi hómobilozásának az eredményét is, amikor "picit eltört a csuklója", majd arra, hogy a csapatok engedik-e neki a veszélyes hobbit, úgy felelt: "nem igazán szoktam megkérdezni őket".

A hagyományoknak megfelelően Raikkönen is fordult egyet az adás tesztautójával, a Suzuki Lianával: menet közben megjegyezte, "nem is olyan rossz autó", nézegette a repülőtér melletti helikoptereket, és egyszer majdnem félrekapcsolt. Az ideje így is top 10-es lett, a legjobb nagyon esős kör a műsor történetében, Mark Webber hasonlóan vizes körét egy másodperccel megverte.

komment

Címkék: raikkönen

süti beállítások módosítása