HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Alonso: Az egész csak spekuláció

2012.02.28. 14:20 JoóGabi

A spanyol szerint a Ferrari új autója nem gyenge, a sajtó miatt tartják annak.

Az olaszok az eddigi nyolc tesztnapból egyen nem végeztek a középmezőnynél előrébb, a gép versenytávot még nem tudott megtenni, múlt héten maga a pilóta is bizonytalanul nyilatkozott róla, de most állítja, nincs gond.

"Nem aggódunk, csak a sajtó erőlteti, hogy gyengélkedünk az előszezonban, illetve valamilyen sötét okból, amiről fogalmunk sincs, mi lehet, azt mondja, az autónk rossz. Mi ellenben végig nyugodtak maradtunk, és folyamatosan dolgozunk. Az autó bonyolult, ezért minden egy kicsit lassabban megy, két teszt után is rengeteg dolgunk maradt az utolsóra. Még a legutóbbi napon is sok mindent kipróbáltak (Massával a volánnál), néhány ígéretesnek mutatkozik, vagyis Barcelona után jobbak vagyunk, mint Jerezben voltunk és a második barcelonai teszt után még jobbak leszünk. Aztán reméljük, hogy Ausztráliába már versenyképes autóval érkezünk" - idézte az Autosport Alonsót, aki egy PR-nap után beszélt az újságírókkal.

Arról nem nyilatkozott, pontosan hol is tarthatnak, hiszen senki nem tudna reálisan: "Most nem tudom megmondani, hogy elsők, másodikok vagy kilencedikek vagyunk, jelenleg nagyon nehéz megítélni bárkinek a pozícióját, az egész csak spekuláció. Feltételezhető persze, hogy a Red Bull a két év dominancia után nem fog kiesni az időmérő második harmadában, és arra is számítani lehet, hogy a McLaren, a Mercedes és a Ferrari nem lesz messze a győzelemtől, mert nagyszerű csapatok. Ám mindez csak feltételezés, bár reméljük, helyes, és mi is harcban leszünk".

Az utolsó teszt csütörtöktől vasárnapig tart Barcelonában, Alonso és Massa is két-két napot vezethet még a március 18-i szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt.

orsi...

komment

Címkék: ferrari alonso massa

süti beállítások módosítása