HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Nem ügyeskedhet a teszttel a Ferrari

2012.02.23. 17:47 JoóGabi

A FIA pontosította az előírás szövegét, nem gyakorolhatnak hétfőn az olaszok és a Red Bull.

A Ferrari azt tervezte, hogy a héten csütörtök-vasárnap helyett péntektől hétfőig tesztel Barcelonában, és az ötlethez hamar csatlakozott az RBR is. A szövetség viszont hétfő éjjel beszólt, így a két istállónak igazodnia kell az eredeti programhoz.

A szabályzat kimondja, hogy "az első F1-es esemény előtti héttől december 31-ig tilos tesztelni", ezt a két csapat úgy értelmezte, hogy az első futam előtti hét az maga a futam hete, vagyis a március 18-i Ausztrál GP előtt március 12-én kezdődik. A FIA szerint az első futam előtti hét ezzel szemben március 5-én indul, vagyis hétfő már tiltott nap.

A Ferrari és a Red Bull logisztikai okokkal indokolta a variálást, ám így alkalmazkodnia kell a szervezet utasításához. (Azt, hogy mik a "logisztikai okok", nem magyarázták.)

Nekik különösebb gondot ez nem jelenthet, szemben a Marussiával, aminek új autója nem ment át a törésteszten, így a héten nem lehet ott Barcelonában. Sőt, mivel március 5. már fekete nap, extra tesztnapot sem kérhet, így kipróbálatlan kocsival megy az első futamra, mindössze egyenesben futhat a géppel.

Nem jár jól a Lotus sem, ami a kasztni konstrukciós hibája miatt kihagyta a múlt heti barcelonai négy tesztnapot, amiből így egyet sem pótolhat be. Úgy volt, hogy Raikkönenék most hétfőre kapnak egy napnyi külön engedélyt a többiektől, de vagy ez nem jött össze vagy a kocsit nem sikerült még rendbe hozni.

fmass

komment

Címkék: ferrari lotus red bull

süti beállítások módosítása