HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

A McLaren nem aggódik szép orra miatt

2012.02.16. 15:25 JoóGabi

Kilencből az egyetlen kocsi eddig, aminek nincs kacsaorra. Gond lehet-e ez?

Paddy Lowe McLaren-technikai igazgató szerint nem: természetesen tudatosan építették ilyenre az MP4-27-est, mert úgy gondolják, ez a jó megoldás.

mp427nose

"Kijött az új szabály, és átnéztük az erre vonatkozó előírásokat most is, mint minden évben. Osztottunk, szoroztunk, és úgy döntöttünk, ragaszkodunk az eddigi filozófiánkhoz. Különböző csapatok különbözően oldják meg a kérdést, mert mások a megérzéseik. Nincs jó vagy rossz irány, egyszerűen ez a szabály minket nem befolyásolt" - mondta a mérnök az Autosportnak.

Szerinte a Red Bull után mennek a többiek: "A magas orrú trendet a Red Bull kezdte alkalmazni, és most is ragaszkodott ehhez. És mivel övék a leggyorsabb autó, nem meglepő, hogy ez az irány jött divatba. Sokan efelé mentek el, őket befolyásolták az új szabályok, emiatt érdekes ötletek alakultak ki".

A McLaren az egyetlen klasszikus kinézetű F1-gép, és úgy tervezik, hogy a jövőben is az marad.

000 DV1118973

"Mindegyik megoldást figyelemmel kísérjük, de nem arról van szó, hogy elszalasztottunk valamit, ez nem trükk vagy kiskapu, amit nem vettünk észre. Eddig is tudtuk, hogy meg lehet ott emelni a kasztnit, de mivel előtte sem használtuk ki, most sem tettük. Mi más felfogást követtünk."

Az RBR-hez hasonló a Ferrari, a Toro Rosso, a Force India, a Sauber, a Lotus, a Williams és a Caterham orra, de két teljesen egyforma nincs, mindenki kicsit mást tart ideálisnak.

A Lotus kacsaorra

komment

Címkék: ferrari mclaren red bull

süti beállítások módosítása