HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Kimi nem az, akinek hiszik

2012.02.13. 15:33 JoóGabi

A Lotus már tudja, ki ő, kihozzák belőle a maximumot.

Kimi Raikkönen imidzse mindig is a nehezen motiválható, lusta, de a maga napján fenomenális zseni képére hajlott, legalábbis a drukkerek nagy része ilyennek tartja a finnt. Két évet ki is hagyott, a Lotushoz tért vissza idén, és új csapatánál már tudják, a kialakult kép nincs összhangban a valósággal.

"A legtöbb embernek rejtély a személyisége. Azt hiszem, ő nem az az ember, akinek a köznép gondolja, legalábbis amit mi láttunk, az nem az az arc, akinek hiszik. Kemény melós, nagyon jók a visszajelzései és igazi csapatjátékos. Megbeszéltük vele, mik a céljaink, illetve, hogy ő miért jön vissza, és máris ideális egyetértés alakult ki - mesélte az Autosportnak Gerard Lopez, a Lotus-csapat résztulajdonosa. - Mi nagyon jól kijövünk vele, otthon érzi magát nálunk. Sokat mosolyog, amikor velünk van, és ez azt mutatja, hogy a család részének érzi magát. Csak nézzenek vissza a tesztre, senki nem mondhatja, hogy nem gyors."

A finn jó két év utáni első éles F1-es napján, a jerezi teszten azonnal a legjobb idővel zárta a nyitónapot. Másnap autóba ült, de harmadnap már márkatársa kapta meg a kocsit. Ennek ellenére Jerezben maradt, és a pálya mellől figyelte az eseményeket.

Eric Boullier csapatfőnök is csak jót tud mondani Raikkönenről: "Megpróbáltunk alkalmazkodni a személyiségéhez, nem fárasztani túl sok utasítással. Ő egy igazi versenyző, és mivel a csapatunk is hasonló felfogású emberekkel van tele, nagyon jól beilleszkedik. Ugyanazt a nyelvet beszéljük, rugalmasak vagyunk és nagyon versenyorientáltak, ami bejön neki".

Raikkönen problémája a McLarennél és a Ferrarinál is az volt, hogy a túl sok sajtóesemény és hivatalos PR-program kezdett az agyára menni. Ezzel szemben a Lotus sokkal lazábbnak tűnik, az egész istálló nem veszi olyan komolyan magát, mint a Forma-1 két legtradicionálisabb topcsapata.

 

kval

komment

Címkék: lotus raikkönen

süti beállítások módosítása