HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Raikkönen: Az 1. helyem semmit se jelent

2012.02.08. 00:10 JoóGabi

2 év, 3 hónap után első hivatalos tesztnapját megnyerte a finn. De sok következtetést ne vonjunk le.

Kimi Raikkönen 75 kört tett meg és 1:19.670-et ment, ami jobb, mint tavaly a Jerezben futott legjobb idő, amit aztán a szezonban katasztrofálisan szereplő exwilliamses Rubens Barrichello ért el.

"Nem számít semmit. Úgy értem, ez az első nap, számítana, ha versenyhétvégén lennénk, de itt nem jelent semmit" - csökkentette a siker jelentőségét Raikkönen. A lényeg az E20-as jó benyomása: "Érzésre nagyon rendben van a kocsi, és az biztos, hogy sokkal rosszabb első napjaim és első benyomásaim voltak már új kocsikkal. Nagyjából elégedett vagyok vele, egész jól összhangban vagyunk. Elsőre kezesnek tűnik, ennek örülök, ám vannak fejlődőképes területeink, amiken fejlődnünk kell. Összességében pozitívak a tapasztalataim."

A klasszis kedd délelőtt hibátlan 60 kört ment, de délután csak 15-öt, mert a KERS egyik akkumulátorát cserélni kellett.

"Megcsináltam, amit a csapat tervezett, illetve csak majdnem, mert néhány kör elmaradt a kis gondunk miatt. Többféle dolgot kipróbáltunk, ellenőriztünk néhány területet és rengeteg olyat, ami egy első tesztnapon kötelező. Előre lépés, hogy ezekkel végeztünk. Normális első nap volt" - elemezte az Autosportnak.

Korábban mindig elmondta, visszatérése kulcs pontja a gumi, hogyan tud bánni a Pirellikkel, amik még nem voltak, amikor ő legutóbb F1-pilóta volt.

"Olyanok amilyenek, azon vagyok, hogy maximálisan kihasználjam őket. Amikor újak, nagyon kellemesek, de kicsit gyorsabban kopnak, mint régen. Persze mindenkinek egyformán, így annyira vigyázni kell rájuk, amennyire csak lehet, hogy a maximumot kihozzuk belőle."

A 32 éves exbajnok szerdán folytatja a Lotus tesztelését.

 

 

 

komment

Címkék: lotus raikkönen

süti beállítások módosítása