HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Kimi Raikkönen ott van

2012.01.24. 13:38 JoóGabi

Alan Premane Lotus-mérnök elégedett a finnel.

Az exbajnok hétfőn ült vissza F1-autóba jó két év után, és ugyan köridőket nem árultak el, mérnöke szerint nagyon jól ment. A kétéves autó és a Pirelli nagyon kemény demógumijai miatt nem könnyű megbecsülni, mennyire volt gyors, ám valószínűleg eléggé.

"Már az első köröktől ott volt, persze nehéz pontosan megmondani, hol is kellene tartania, de eléggé jó tempót ment rögtön az elejétől, nem javult nagyon sokat a nap folyamán. Nem látom okát, miért ne tudná tartani a lépést a leggyorsabbakkal, az máris feltűnő, hogy nagyon nagyon tapasztalt pilóta. Az első pillanattól tiszta volt, hogy világbajnokkal dolgozunk" - mondta a BBC-nek Premane.

Raikkönen kedden folytatja a munkát, teli tankkal és kevés benzinnel is próbálkozik, főleg előbbivel kell rutint szereznie, mert a két év kihagyása alatt betiltották a futam közbeni tankolást, így a kocsik sokkal több üzemanyaggal indulnak, mint az ő idejében.

Premane azt a közhelyet is cáfolta, hogy nehéz lenne együtt dolgozni a szűkszavú versenyzővel: "Két arca lehet, egy a médiának, meg egy teljesen normális. Örömmel ült le és beszélt az autóról, amennyit csak akartuk. Igen nyitott mindenre".

komment

Címkék: lotus raikkönen

süti beállítások módosítása