HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

18 év után újra Senna a Williams-Renault-nál

2012.01.17. 13:31 JoóGabi

Sir Frank Williams Ayrton után az unokaöccs Brunót is leigazolta. Ráadásul ismét Williams-Renault-ba.

Hónapok találgatása ért véget kedden, amikor a Williams közölte, Bruno Senna lesz a már korábban megerősített Pastor Maldonado társa a Forma-1-es csapatnál.

bruno

Az F1 utolsó jó helyére - már csak egy gyenge HRT-kocsi szabad - előbb hatan, majd hárman pályáztak, végül Rubens Barrichello, Adrian Sutil és a brazil közül utóbbira esett a választás.

A 28 éves tehetség a Lotus-Renault-tól érkezik, ahol tavaly harmadnyi szezont versenyzett Robert Kubica, illetve Nick Heidfeld helyén.

A Williamset Senna spái teljesítménye - 7. hely az időmérőn - és szponzorpénze mellett utóbbi hetekben nyújtott teljesítménye is meggyőzhette: szimulátorban tesztelték a versenyző képességeit, mielőtt szerződést kötöttek vele.

Az unokaöccs 18 évvel azután ül Williams-Renault-ba, hogy nagybátyja, Ayrton az 1994-es San Marinó-i Nagydíjon életét vesztette abban.

Bruno Senna február 9-én, a jerezi teszten kapja kézhez először új autóját.

"Nagyon érdekes lesz egy olyan istállónál vezetni, ahol a nagybátyám is indult, különösen, hogy jó néhány ember már vele is együtt dolgozott. Reméljük, vissza tudunk idézni néhány régi emléket, és új élményeket is szerzünk" - nyilatkozta Bruno a bejelentéskor.

A Williams döntése azt jelenti, hogy Rubens Barrichello 19 szezon után valószínűleg kimarad a Forma-1-ből, hacsak nem ül be a HRT-be.

komment

Címkék: williams senna

süti beállítások módosítása