HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

A Forma-1 bojkottálja Bahreint!

2012.01.09. 12:54 JoóGabi

Emberi jogi szervezetek kampányt indítanak a futam megtartása ellen.

Tavaly elmaradt a politikai zavargások miatt, amiben a kormány véres kézzel vert le tüntetéseket sok emberi áldozattal. Idén április 22-re tervezik a versenyt, amit több csoport is ellenez, mert az országban nem rendeződött a helyzet.

"Kampányt szervezünk a pilótáknak és az istállóknak, hogy bojkottálják a futamot. A kormány azt akarja mutatni a külvilágnak a Forma-1-gyel, hogy normalizálódtak a körülmények. Ha az F1 jön, a kormányt segíti, azt szeretnénk, ha nem vennének részt ebben. Biztos vagyok benne, hogy a pilóták és a csapatok tiszteletben tartják az emberi jogokat" - idézte az arabianbusiness.com a bahreini emberi jogi központ alelnökét, Nabeel Rajabot.

Mariwan Hama-Saeed, a New York-i emberi jogokat figyelő szervezettől szintén azt mondja, hogy az F1 nem mehet Bahreinbe: "Figyelembe kell venniük az emberi jogok súlyos megsértését és hogy a vezetők a mai napig elnyomják a demokrácia melletti megmozdulásokat. Kétlem, hogy a Forma-1 siker lehetne olyan helyen, ahol tiporják az emberi jogokat. A politikai helyzet instabil és polarizált Bahreinben, a kormány ellenzi a reformokat".

Egy éve előbb elhalasztották, majd törölték az eseményt, de néhány hete Bernie Ecclestone azt mondta, szerinte most rendben megtartják a GP-t.

 

 

komment

Címkék: bojkott bahrein

süti beállítások módosítása