HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Még mindig az új rendszert szokom

2012.01.03. 14:17 JoóGabi

Michael Schumacher kedden már 43. születésnapját ünnepli, de újra nyerő lehet: az évközi teszt segítheti.

Visszatérése óta, két év alatt még mindig csak egy negyedik hely a legjobb eredménye, tavalyról, Kanadából, pedig 2011-ben már többször a háromba várta magát.

"Tavaly néhány dobogós helyre számítottunk, keményen kell melóznunk, hogy elérjük, de nem tartunk a kihívástól" - idézte őt évfordulóján a spanyol AS. 

A német továbbra is állítja, még mindig nem szokta meg a 2006 óta megváltozott Forma-1-et, az ok a tesztnélküliség: "Korábban úgy mentünk neki a hétvégéknek, hogy nagyjából tudtuk, mire számíthatunk, ám manapság más a helyzet. Most pénteken tesztelünk vasárnapra, és még mindig szokom a rendszert. Régebben rengeteget tesztelhettünk, jelenleg nem így van, ezért akadtak problémáim a gumikkal is, nem volt időm rendesen kitapasztalni, hogyan használjam azokat".

Idén a szokásos téli felkészülési szezon február 7-én indul, de Schumacher csapata, a Mercedes - állítja, szándékosan - csak a második gyakorlásra készül el új autójával. A hétszeres bajnokot segíti viszont, hogy 2012-ben az idény közepén már lesz egy kollektív teszt, amin a versenyhétvégéken kívül is újításokat próbálhatnak ki.

Schumacher anno mindenkinél többet és keményebben tesztelt a Ferrarival, így az évkezdésre tökéletesen felkészülve érkezett. Távozása óta viszont a tesztnapokat korlátozzák, ami visszaveti a munkában. 

schubakl

komment

Címkék: mercedes schumacher

süti beállítások módosítása