HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

6 jó pilóta az egyetlen Williams-helyért

2012.01.02. 12:56 JoóGabi

Az angolok tragikus szezonjuk ellenére is klasszisokból válogathatnak.

A Williams történetének leggyengébb szezonja volt a tavalyi, mégis úgy alakul, hogy választhatnak: Senna, Buemi, Alguersuari, Sutil, Petrov vagy Barrichello vezeti idén a még üres autójukat?

A HRT-nél van még egy hely, de oda komoly ember nem megy, vagyis a fenti hatos egyetlen helyért verseng. Ami dönt, a pénz, mert ugyan a Williams már biztos versenyzője, Pastor Maldonado is fizet, a csapatnak az utóbbi évek katasztrofális teljesítményei miatt folyamatosan anyagi gondjai vannak.

Ráadásul hatuk közül egyik sem számottevően jobb a másiknál, maximum tapasztalatban van különbség. Talán Adrian Sutil emelkedik ki kissé, és ő az, aki a legpénzesebb szponzorokat tudja vinni.  

Sennában vonzó lehet a neve, támogatói is vannak, Petrovnak szintén, csak Dél-Amerika helyett Oroszországból. Alguersuari és Buemi kevesebb pénzt hoznának, de talán tehetségesebbek az előző kettőnél.

Barrichello eredményeivel és tapasztalatával egyikük sem versenyezhet, csakhogy a brazillal csúszott le az elmúlt két évben ennyire a Williams, így furcsa lenne, ha épp őt tartanák meg.

A döntésig még hetek telhetnek el, a tesztelés csak február 7-én kezdődik, addig még bármi lehet. Akár egy teljesen új név is feltűnhet.

Barrichello és Senna kettő a hatból

komment

Címkék: williams barrichello

süti beállítások módosítása