HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Kimivel viccesebbek lesznek az esték is

2011.12.06. 01:53 JoóGabi

Jenson Button és a már szakkommentátor, excsapattárs David Coulthard is pozitívan látja a finn esélyeit.

Egy hete jelentette be a Renault, hogy szerződtette Kimi Raikkönent, Buttonnak csak a csapatválasztás volt váratlan, maga a visszatérés nem, ráadásul örül is neki.

"Sokkolt, hogy ahhoz a csapathoz megy, amelyikhez megy, meglepődtem, amikor bejelentették Kimit. Azt gondoltam, a Williamshez tart. Persze lényeg, hogy a sportnak nagyon jót tesz a visszatérése, versenyképes lesz, és ha tényleg akar vezetni, gyors is. A McLaren-mérnököktől úgy hallottam, tudja, mit csinál, képes beállítani az autót. Remek, hogy jön, a futamok szórakoztatóbbak lesznek, és egyértelmű, hogy az azok utáni esték is" - idézte az Autosport a mclarenest, akit 2010-re épp Raikkönen helyett szerződtetett istállója.

Coulthard 2002-től 2004-ig Kimi csapattársa volt a McLarennél, nagyon jól ismeri, legalábbis, amennyire őt ki lehet ismerni: "Mostanra lenyugodott, visszavett, jobban fog tudni kommunikálni a médiával, és mindent bele fog adni. Hamar szállt ki, ez nem kérdés, elment, szórakozott egy keveset a raliban. Idén találkoztam vele egy szponzoreseményen, mindenre fel vagy beleült, amit vezetni lehetett, a crossmotortól a különféle autókig, és a határig nyomta. Semmi kétség, hogy elég gyors lesz".

Raikkönen a hétvégén először járt a Lotus-Renault-gyárban, Enstone-ban, és nagyon elégedett volt a látottakkal. F1-gépet bő két éve nem vezetett, erre valószínűleg már csak jövőre kerül sor ismét.

jbkim

komment

süti beállítások módosítása