HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

A Renault bezsongott Raikkönentől

2011.11.30. 11:59 JoóGabi

A franciák főnöke boldog, izgatott, ambiciózus a finn érkezése miatt.

"Kimi nagyon motivált és elszánt, érezni rajta, vissza akar térni. Meggyőzött minket, nem érdemes sok szót vesztegetni a motivációjára, tudjuk, hogy versenyezni akar" - magasztalta új pilótáját Eric Boullier Renault-csapatfőnök.

Raikkönen két évre írt alá, a hétvégén megy először Enstone-ba, hogy megkezdje a felkészülését 2012-re.

"Nagyon jó nekünk, hogy szerződtethettük, azt mutatja, komoly ambícióink vannak. Egy világbajnok bármit képes megváltoztatni, az elvárásai és az erőfeszítései alapján is világklasszis. Már nagyon várom és nagyon boldogan dolgozom vele" - lelkendezett Boullier.

Nem ő lenne, ha egy sajátos angol mondat nem hagyta volna el a száját: "Ha Kimi két év kihagyás után visszajön, az azért van, mert világbajnok, és mindenki tudja, milyen gyors".

Értse úgy mindenki, ahogy akarja, szerencsére a Renault terveiről konkrétabban nyilatkozott az Autosportnak. "A következő három hónapban további változásokat tervezünk, mert az évünk kiábrándító volt. Izgalmas bejelentések jönnek, amik kulcsfontosságúak a jövőnk szempontjából. Azt akarjuk, hogy a Lotus topcsapat legyen, és mindig dobogóra kerüljön."

Az "izgalmas bejelentéseket" már kedden a Renault-tulajdonos Gerard Lopez is emlegette, Raikkönen valószínűleg jelentős szponzorokat és szakembereket is hoz a csapathoz.

"Új emberek érkezhetnek, néhányukat hamarosan bemutatjuk, de többet még nem mondhatok" - titokzatoskodott Boullier.

A volt Ferrari-mérnök Chris Dyer is szabad például, könnyen lehet, hogy csatlakozik hozzájuk.

Ők is várják Kimit

komment

Címkék: renault raikkönen

süti beállítások módosítása