HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Hogy az ördögbe ment végig Vettel?

2011.11.28. 12:15 JoóGabi

Az utolsó öt körre nem maradt olaj a váltójában a Brazil GP-n.

Chris Horner Red Bull-főnök a rejtélyes bajról részletesen beszámolt a futam után.

"Az ötödik körtől azt láttuk, hogy a váltóolaj szintje esik, úgy tippeltük, féltávig elmehet vele. Szóltunk Vettelnek, hogy próbálja kezelni a helyzetet, visszajelzett, hogy az első kanyarban el fogja engedni Markot, és változtat a vezetési stílusán. Minden kanyarban eggyel magasabb fokozatban fordult, csak annyit kapcsolt, amennyi igazán szükséges volt, ám még így is nagyon erős tempót diktált. Az utolsó öt körre el kellett, hogy fogyjon az olaj a váltójából, mert a kijelző nullába fordult. Tapadtunk a képernyőre, és néztük, hogy eléri-e a célt. Hogy az ördögbe sikerült neki, nem tudjuk" - magyarázta a menedzser az Autosportnak.

Már verseny közben megindult a találgatás, hogy futhatott háromszor is leggyorsabb kört Vettel, ha tényleg gondja volt a kocsival, de Horner állítja, nem kamuztak, csak hogy Mark Webbert idei első győzelméhez segítsék.

"Természetesen összeesküvés-elméletek születnek, de kategorikusan kijelenthetem, hogy gond volt a váltóval, a probléma létezett. Bármi más teljesen ésszerűtlen lett volna, a csapatutasítás már legális."

Vettel második lett a futamon, alig tíz másodperc hátránnyal.

vettsim

komment

Címkék: webber vettel red bull

süti beállítások módosítása