HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Petrov durván beszólt, várja kirúgását

2011.11.18. 12:20 JoóGabi

Az orosz 2-es csatornának adott interjút, nem kímélte csapatát a Renault-pilóta.

Vitalij Petrov az első futamon harmadik lett, a másodikon akkori csapattársa, Nick Heidfeld végzett ugyanott. Azóta lejtmenet, az utóbbi tíz nagydíjon hat pont összesen az egész istálló teljesítménye. A versenyző szerint a Renault hibájából.

"Sajnos semmi rosszat nem mondhatok a csapatomról, mert a szerződésem tiltja, de a sajtó már sokat megírt. Azt olvasom, az istálló kritizálja a pilótáit, miközben én egy szót nem szóltam arról, mennyit veszítettünk miattuk a kerékcseréknél és a hibás stratégiákkal. 10 versenyen vagy még többön emiatt szalasztottunk el jó pozíciókat. Még gyors autó nélkül is értékes pontokat szerezhettünk volna, ha jó a taktikánk. Nem mondhattam el az interjúkban, hogy a boxban ment el a verseny, és most sem beszélhetnék róla, ám nem hallgathatok tovább, ennek vége, nem tarthatom tovább magamban" - idézte az Autosport Petrov kiborulását.

Az orosz szerint a fejlesztések hiánya is közrejátszik a gyenge eredményekben.

"Az év elején öt-hat versenyen át erősek voltunk, meglehetősen közel álltunk a Ferrarihoz, és sokkal gyorsabbak voltunk a Mercedesnél. Könnyedén jutottunk a legjobb tízbe az időmérőn, ehhez még 100 százalékot sem kellett adnunk, egész egyszerűen ment. Csakhogy jöttek a szélcsatornás fejlesztések, az új alkatrészek, amik az előre kivezetett kipufogónk miatt nem működtek. Dolgoztunk a szárnyakon, a diffúzoron, a fenéklemezen, de bármin változtattunk, hasztalannak bizonyult. Úgy tíz verseny óta semmi újításunk nincs, vagyis azzal a kocsival megyünk, mint a szezon elején."

A Renault még nem reagált Petrovra, de ő már felkészült rá, hogy beszólása az állásába kerül: "Élő szerződésem van, de még a világbajnok Kimi Raikkönent is ki tudták túrni az F1-ből kellő végkielégítéssel. Ebben a világban nehéz bármit tenni, ha el akarnak távolítani".

Raikkönentől 2009-ben közel húszmillió eurós bánatpénzzel vált meg a Ferrari, igen valószínűnek tűnik, hogy a Renault is új pilóta után néz. Bruno Senna az övék, Robert Kubica szintén, de a lengyelről nem tudni, mikor vezethet újra ralibalesete után. Valószínűnek tűnik, hogy még hónapokig nem, így a franciáknak minden bizonnyal kell valakit igazolniuk, ha úgy döntenek, Petrovval nem folytatják tovább.

petrovko

komment

Címkék: kubica renault senna petrov

süti beállítások módosítása