HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Vettellel a kerékvető szúrhatott ki

2011.11.13. 22:41 JoóGabi

Nem tudják, mitől lyukadt ki a gumi, de az biztos, hogy akkor, amikor a világbajnok ráment a rázókőre Abu-Dzabiban.

A német tökéletesen rajtolt, elsőként fordult, egy picit túlkapott a kerékvetőn, majd a következő kanyarban a lapos jobb hátsó gumi miatt elszállt. Visszaevickélt a boxba, de a kicsúszásnál megsérült a felfüggesztés, ezért - idén először - versenyt kellett feladnia.

"Az első kanyarban ráment a kerékvetőre, és abban a pillanatban lecsökkent a guminyomás, vagyis a második kanyarhoz már defektes kerékkel érkezett, és emiatt pördült ki" - mondta Chris Horner csapatfőnök az Autosportnak, mit láttak a telemetriai adatokban.

A gumi nem volt hibás, megfelelő volt a nyomása, a rázókövön pedig Vettel után másodpercekkel Alonso is ugyanúgy túlment, és az ő kerekének semmi baja nem lett.

Horner elárulta, nem tudják pontosan, mi történt: "A gumi rendben volt a rajt előtt, fogalmunk sincs, hogy törmelékre ment rá vagy csak egyszerűen nem volt szerencséje".

Tavaly Abu-Dzabi zárta a szezont, ezen a futamon nyerte meg Vettel a vb-t. Horner gyorsan megtalálta a pozitívumot: "Azért jobb, hogy most történt, egy éve sokba került volna".

 

komment

Címkék: vettel horner

süti beállítások módosítása