HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Schumacher a határokat feszegeti

2011.09.15. 15:20 JoóGabi

Mark Webber szerint a német monzai vezetését sok társa kifogásolhatónak tartja.

Az ausztrál és a legtöbb szakértő, illetve a sajtó szerint Schumachert egyetlen manőveréért lehetett volna büntetni az Olasz GP-n, de az nem a fűre szorítás, hanem az első Lesmo-kanyar előtti jobbra-balra mozdulás.

"Különleges csata volt, mert Michael gyorsabb volt az egyenesben, így nagyon pontosan manőverezhetett, hogy Lewis ne tudjon előzni. Védekezés közben viszont Michael visszatért az eredeti ívére, és ezt a legtöbb pilóta nem tartja elfogadhatónak. Egy kirívó incidens akadt, a második sikán után az első Lesmo előtt, amikor Lewis tisztán mellémehetett volna, de Michael keresztbe vágott, majd visszatért a helyére. A többszöri irányváltoztatással a határokat feszegeti" - írta Webber a BBC-n futó blogjába.

A csatáról készült egy 11 perces belső kamerás videó, aminek az elején tényleg kétszer mozdul Schumacher a Lesmo előtt, de egyáltalán nem tűnik szabálytalannak. Állítólag a versenybíráknak viszont szintén nem tetszett, de lemaradtak róla, mert egy másik esetet kellett vizsgálniuk.

Schumachert így hivatalosan nem figyelmeztették, de Charlie Whiting versenyigazgató szólt Ross Brawn Mercedes-csapatfőnöknek, hogy szóljon Schumachernek a kérdéses megmozdulás miatt. Brawn kétszer is megtette, és végül - félfutamnyi szenvedés után - Hamilton simán megelőzte Schumachert.

 

komment

Címkék: schumacher hamilton monza

süti beállítások módosítása