HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Monzában jönnek a káprázatos előzések

2011.09.06. 09:25 JoóGabi

Button és főnöke klasszikus Olasz Nagydíjra számít az állítható szárny, a DRS (Drag Reduction System), a légellenállást csökkentő rendszer miatt, amit ráadásul két helyen is lehet majd használni.

Monza lesz az első, ahol két külön mérésű előzési pontot jelölnek ki: az egyik a célegyenesben, a másik az Ascari-sikánra vezető egyenesben lesz. Mivel a két pont meglehetősen távol van egymástól, így mindkettő előtt külön-külön mérik, hogy a támadó autó másodpercen belül van-e. Ha igen, az egyenesben nyithatja a DRS-t, jócskán csökkentve ezzel autója légellenállását, ami a szélárnyékkal együtt szinte biztos előzést eredményezhet.

"Idén nagy lesz a kavarodás, a két DRS-zóna miatt két külön előzési lehetőség lesz. Az egyik óriási kihívás, mert az Ascarinál nehéz előzni, keskeny a pálya és gyors a bemenet, kíváncsi vagyok, hogy működik ott a szárny. Káprázatos előzéseket láthatunk itt, ha minden jól megy! A másik bevett előzési hely, a Parabolicában közel kell kerülni, aztán a célegyenesre nyitni a szárnyát, és az első kanyarban elmenni. A DRS hatalmas előny lehet az üldözőknek, igen érdekesen alakíthatja a futamot" - lelkendezett Button a dupla lehetőségtől, ami Spában másfél hete szimplán is bevált, az Eau Rouge kanyar után folyamatosan mentek el egymás mellett a kocsik. Monzában két ilyen lehetőség várható.

Button mclarenes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh a régi legendás futamok hangulatának visszatérésére számít: "Lehet, hogy korai a klasszikus monzai szélárnyékról beszélni, de nagyon kíváncsiak vagyunk, a DRS olyan izgalmas és eredményes futamot eredményez-e, amiről csak olvastunk vagy fiatalabb korunkban láttunk".

 

monza

komment

Címkék: mclaren button monza

süti beállítások módosítása