HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Barrichello 19 évad után búcsúzhat

2011.09.05. 08:44 JoóGabi

A brazil agitálja a Williamset, hogy hosszabbítsanak. Két fizetőképes pilóta is pályázik a helyére.

"Másokkal is beszéltem, de úgy érzem, ha a Williamsnek nem lesz anyagi gondja, meg kell tartania, amije jelenleg van: egy nagyon tapasztalt és nagyon motivált pilótát a fiatal, feltörekvő versenyzővel. Két kölyök rossz döntés lenne, én kivárok, többet nem tudok tenni" - idézte az Autosport Rubens Barrichellót, akinek az újság szerint Bruno Sennával és Adrian Sutillal kell megküzdenie a helyért.

A két fiatal nem kevés szponzorpénzt hozna a csapathoz, Barrichello nem fizetne, ám az idén is nagyon gyengén szereplő, a konstruktőrök között jelenleg csak 9. Williamsnek óriási szüksége van a pénzre.

A 39 éves brazil 1993 óta van a Forma-1-ben, nála több futamon senki nem indult: 319-szer nevezett, 315 rajtja van. 11-szer nyert, legutóbb 2009-ben, állítja, még mindig képes lenne rá.

"Az ember azért van itt, mert élvezi, szereti csinálni, ha még a csapattársad is legyőzöd, versenyképesnek is érzed magad. Ha jó autót kapnék, tudnék nyerni. Nem lennék itt 20 évet csak azért, hogy itt legyek, még mindig a leggyorsabb kocsit akarom vezetni, ami az F1-es."

Barrichello venezuelai társa, Pastor Maldonado szerződése biztos, olajszponzora 20-30 millió fontot fizet évente a Williamsnek.

 

komment

Címkék: williams barrichello

süti beállítások módosítása