HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Senna boldoggá tette a Renault-t

2011.08.30. 14:01 JoóGabi

A csapatfőnök elégedett új versenyzőjével, egyből ment neki az, ami Heidfeldnek egy fél év alatt sem.

A németet a Belga GP előestéjén menesztette Eric Boullier, mert "nem teljesített, lassú volt az időmérőn és nem tudott összhangba kerülni az istállóval". A tartalék Bruno Sennát tette a helyére, aki egész évben csak egy hónapja, a magyar futam pénteki napján vezetett. A brazil remekül helytállt, bár pénteken az esőben kicsúszott, szombaton az esős-száraz időmérőn hetedik lett, azonnal megverte csapattársát, Vitalij Petrovot.

000 DV1023048

"Nem mehetett eleget a kocsival, idő kell még neki, hogy felfedezze a gépet és felépítse az önbizalmát. Erőssége, hogy szó nélkül dolgozik és remekül együttműködik a mérnökökkel. Érezni lehet, mennyire összhangban van velük és az egész környezetével. Lépésről lépésre javult, pedig a késői bejelentés nem volt épp ideális, nem beszélve az időjárásról, különösen ilyen nehéz pályán. A következő futamokon újabb kihívások várják, különösen Monzában, ahol nincs leszorító erő, így még nehezebb vezetni a kocsit. Az önbizalma viszont már szinte maximális, biztos vagyok benne, hogy nem lesz probléma neki Monza" - dicsérte Sennát főnöke.

Annak meg külön örült, hogy elégedett embereket látott a csapatában: "Végre tapsoltak az embereim, az időmérő után mindenki mosolygott, ilyen nem volt nálunk Malajzia óta. Fontos, hogy boldogok legyenek, akik éjjel-nappal dolgoznak nekünk. Így tudom a legtöbbet kihozni a srácokból".

A futam nem sikerült olyan jól Sennának, az első kanyarban ütközött, a végén 13. lett.

Az Olasz GP-n még biztos a helye a Renault-nál, de Heidfeld beperelte a csapatot, és abban reménykedik, hogy Szingapúrban visszaülhet a kocsiba. Erre persze szinte semmi esélye, a franciák szinte biztosan kártérítést fizetnének, ha veszítenének a bíróságon.

 

 

 

komment

Címkék: renault spa senna

süti beállítások módosítása