HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Gachot-t lecsukják, érkezik Schumacher

2011.08.25. 12:32 JoóGabi

Húsz éve augusztus 25-én indult első Forma-1-es versenyén minden idők egyik legjobbja.

Michael Schumacher bemutatkozása kalandos esemény volt és kellett hozzá a véletlen: a Jordan istálló állandó pilótáját, Bertrand Gachot-t két hónap börtönre ítélték Angliában, mert gázsprayvel lefújt egy taxist Londonban, így nem lehetett ott a Belga Nagydíjon. Eddie Jordan tulajdonos gyorsan helyettes után nézett, és egy silverstone-i teszten kipróbálta a 22 éves németet.

A tehetség megfelelt, csapata, a C-csoportos vb-n induló Mercedes 150 ezer dollárt fizetett Jordannek a helyért. Schumacher menedzsere, Willi Weber elhitette Jordannel, hogy pilótája tökéletesen ismeri Spát, bár az igazság az, hogy Schumacher sosem vezetett korábban az F1 egyik legrizikósabb pályáján - biciklivel ment rajta végig először a nagydíjhétvége előtti csütörtökön.

Mindez persze nem akadályozhatta meg abban, hogy hetedik helyre kvalifikálja a Jordan-Fordot simán megverve csapattársát, a 11 éve F1-es Andrea de Cesarist. Az időmérő után a német újságírók már az ország legnagyobb ígéreteként ünnepelték, ám a futam balszerencsésen alakult: Schumacher csak 700 métert tudott megtenni, mert tönkrement a kocsi kuplungja. Hatodik helyről állt ki az Eau Rouge után.

Két héttel később, Monzában Schumacher már Benettonnal indult, mert Flavio Briatore azonnal hosszú távú szerződést ajánlott neki. Egy év múlva futamot, három évvel később világbajnokságot nyert.

komment

Címkék: schumacher jordan spa

süti beállítások módosítása