HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

A rali Senna–Prost-harca

2011.08.23. 16:13 JoóGabi

1988-ban a mclarenesek 16-ból 15 futamot nyertek, a Citroen ralisai idén kilencből nyolccal állnak.

Huszonhárom éve a kétszeres világbajnok Alain Prost kapta maga mellé a feltörekvő Ayrton Sennát az F1-ben, most a hétszeres vb-győztes Loeb mellé érkezett a gyári Citroenhez a fiatal Sebastien Ogier. A címvédő 37 éves 66 futamgyőzelemmel, kihívója 27 éves öt futamgyőzelemmel.

A szezonban négyet-négyet nyertek, Ogier a hétvégén Németországban egyenlített, ráadásul a Német Ralin először kapott ki Loeb: az első nyolc kiírást sorozatban nyerte, kilencedszerre tudták legyőzni, mert az utolsó előtti napon defekt miatt sok időt veszített.

Senna 88-ban nyolcszor, Prost hétszer lett első, egyetlen vereségük Monzában jött össze, ahol Senna egy meggondolatlan lekörözésnél - biztos vezetésnél - ütközött Jean-Louis Schlesserrel, így a ferraris Gerhard Berger futott be az élen.

A citroenesek a nyitófutamon veszítettek, a fordos Mikko Hirvonen került eléjük, azóta viszont senki.

További hasonlóság a párosok között, hogy a ralisoknál is kezd egyre feszültebb lenni a helyzet a belső harc miatt, ám mindketten hosszabbítottak a Citroennel, így jövőre is folytatódhat a csata.

Az F1-ben az első évet Senna, a másodikat Prost nyerte, nem kis balhék árán, a raliban jelenleg Loeb 25 ponttal - egy futamnyival - veri Ogiert négy versennyel a vége előtt.

komment

Címkék: prost loeb senna ogier

süti beállítások módosítása