HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Kigyulladt és berobbant a Renault

2011.08.01. 14:23 JoóGabi

Idén Barcelonában szabadedzésen kellett Nick Heidfeldnek menekülnie az autóból, a lángok vasárnap a Hungaroringen is felcsaptak a Renault-ból. Túlmelegedett a kipufogó.

A német rutin kerékcserén volt, anyacsavargondok miatt valamivel tovább parkolt a szokásosnál: az előre kivezetett kipufogó túlságosan felhevült. Heidfeld eljutott a pályáig, de ott a fűre kormányzott, és kiugrott a kocsiból.

"Sokkal ijesztőbb volt a barcelonainál, ott csak lenéztem balra, volt egy kis tűz, szépen megálltam, volt időm kiszállni. Most viszont tényleg éreztem a tűz forróságát" - idézte az Autosport a pilótát.

Ezzel viszont nem volt vége, a tűzoltók kicsit lassan reagáltak, persze a robbanást valószínűleg nem tudták volna megakadályozni, utána viszont másodpercekig hagyták égni a gépet. A törmelék az egyik tűzoltót lábon találta, de zúzódásoknál nem lett komolyabb baja.

A csapat azt még kutatja, hogyan hevülhetett fel ennyire a kipufogó a mogyoródi 15 fokos júliusban, pláne, hogy alig néhány másodperccel állt tovább az autó a szokásosnál.

"A kiállás hosszabb volt, de nem annyival, nem volt 20 másodperc vagy ilyesmi. Még nyomozunk" - mondta Heidfeld.

komment

Címkék: hungaroring heidfeld renault

süti beállítások módosítása