HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Hajnalra a Hungaroringről minden eltűnt

2011.08.01. 15:31 JoóGabi

A pezsgőbontáskor a kulisszák mögött már bontottak a Hungaroringen, hétfő hajnalra egy csavar sem maradt itt az egész Forma-1-ből.

Az autók és tartozékaik 100 kamiont töltenek meg, a tengerentúli versenyekre öt Boeing 747-es három tucat konténerben szállítja a 20 ezer darabból álló felszerelést, köztük az autókat. Az öt kontinensen lévő 19 versenypálya között évente durván 300 ezer tonna rakományt kell megmozgatni. Két versenypálya között az autók, motorok, gumik és alkatrészek mellett folyamatosan mozgatják a TV-közvetítéshez szükséges eszközöket, és a speciális üzemanyagot is. 

Az F1 hivatalos logisztikai partnere - szállítója -, a DHL szerint az F1 kiszolgálását a cégen belül 30 fős stáb intézi. Nekik lényegében egész évben az a dolguk, hogy a versenyek között minden flottul menjen. A munka tervezési része Angliában és Olaszországban, Londonban (Heathrow), Modenában és Milánóban zajlik. Minden szezon végleges logisztikai terve január végére készül el, tehát elméletileg már jóval a tavaszi évadnyitó verseny előtt tudható, hogy év végéig melyik doboz mikor és pontosan hol lesz.

komment

Címkék: hungaroring

süti beállítások módosítása