HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Ferraris összesküvés-elmélet az RBR-től

2011.07.06. 15:15 JoóGabi

Adrian Newey Red Bull-mérnök szerint a Ferrari örül, hogy a hétvégétől tilos a befújt diffúzor.

A rendszert májusban néhány órára már betiltotta a FIA, de azonnal visszakozott, és szabályosnak nyilvánította, majd egy hónap múlva újra betiltotta, most már végleg.

"Szembetűnő a párhuzam 1993-mal, amikor a szezon végén meghagyták az aktív felfüggesztést, aztán a Ferrari nem tudta rendesen megcsinálni az övét, és hirtelen illegálisnak nyilvánították a következő évtől. Könnyű összesküvés-elméletekbe esni, hogy igaz-e vagy sem, nem tudom, és nem is kommentálom. Én így olvasom a helyzetet, legfőbb riválisaink közül a Ferrari talán nem tudta működőképessé tenni a kipufogóját, és most örül, hogy megszabadulhat tőle. Kissé meghökkent (a tiltás), mert korábban örökre legálisnak nyilvánították" - nyilatkozta a Reutersnek Newey.

2009-ben a Brawn GP dupla diffúzorát nem tiltották be félúton a szezonban, idény közben ilyen fokú szabálymódosítás igen ritka, legutóbb 2006-ban volt, amikor a Renault speciális lengéscsillapítóját találták szabályellenesnek öt GP-vel a vége előtt. Akkor Fernando Alonso vezette a vb-t, egyetlen ellenfele a ferraris Michael Schumacher volt. Az olaszoknak nem volt ilyen rendszerük. 

komment

Címkék: red bull newey

süti beállítások módosítása