HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Bahreintől már mindenki irtózik

2011.06.07. 13:22 JoóGabi

Bernie Ecclestone szerint - múlt pénteken - nem kellett volna India helyére benyomni Bahreint, hanem a szezon végére kellene tenni, hogy könnyen el lehessen hagyni. Az istállók is hasonlót akarnak.

A FIA ellenőrt küldött a közel-keleti országba, hogy megnézze, milyen a politikai helyzet, vannak-e még zavargások, és a pozitív jelentések után október 30-ra tette a szezon elejéről elhalasztott nagydíjat.

Mark Webber azonnal tiltakozott, majd a Renault-főnök Eric Bouiller és Rubens Barrichello is aggódva beszélt az utazásról, mire hétfőn Jean Todt FIA-elnök közölte, folyamatosan figyelik a bahreini állapotokat, és ha úgy látják, törölhetik a versenyt.

Bernie Ecclestone a The Timesnak kedden azt mondta, elképzelhető, hogy a bahreini FIA-jelentés fals, mert kormányközeli emberjogi szervezetek szakértői nyilatkoznak benne.

"Olvastuk a FIA riportját, az van benne, hogy Bahreinben minden rendben. Csakhogy nem ezt hallom, azt hiszem, óvatosnak kell lennünk - mondta Ecclestone, aki visszarakná Indiát az eredeti helyére, október 30-ra. - Fogalmunk sincs, mi fog történni, az lenne a legjobb, ha Bahreint a végére tennénk, és ha olyan a helyzet, megyünk, ha meg nem, nem. Így nem lenne probléma az időponttal".

Ecclestone arra utalt, hogy a jelenlegi állás szerint az utolsó futam december második hétvégéjén lesz, ami ellen az összes csapat tiltakozik, így Bahrein elhagyásával ez a gond is megoldódna, és az idény véget érhetne november 27-én, ahogy eredetileg tervezték.

Kedd délután az Autosport úgy értesült, hogy a Forma-1-es csapatszövetség, a FOTA levelet küldött a FIA-nak: ők is azt szeretnék elérni, hogy India visszakerüljön eredeti helyére. Az újság szerint a csapatok nyitottak rá, hogy Bahreinben fejeződjön be az évad, de valószínűleg ugyanúgy gondolkodnak, mint Ecclestone - utolsóként könnyen ejthető a GP.

Bahreinben az év eleje óta tüntetnek a kormány ellen, a zavargásokat erőszakkal verték le, sokan meghaltak.

ecctodt

 

10 komment

Címkék: bahrein fia todt ecclestone

süti beállítások módosítása