HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Webber: Nem lesz Bahreini GP

2011.06.06. 13:10 JoóGabi

Az ausztrált meglepné, ha idén megtartanák a futamot, annak ellenére, hogy a FIA hivatalosan úgy döntött, október 30-án rendezik a versenyt.

A politikai zavargások miatt március közepén elmaradt a nagydíj, de a szövetség pénteken visszahelyezte a naptárba. A pilóták és a csapatok viszont aggódnak a biztonságuk miatt, mert a kormányellenes erők azonnal jelezték, a versenynapra tüntetést szerveznek.

"Szomorúan hallottuk, hogy a Forma-1 érdekei fontosabbak az emberi jogoknál. A lakosságnak elege van, a verseny napját máris csak a harag napjaként emlegetik, amikor az utcára mennek majd, hogy a rezsim ellen tiltakozzanak" - idézte az autosport.com Nabeel Rajab emberi jogi vezetőt.

bahrain11

 

  Pilótaszakszervezeti elnökként Rubens Barrichello elmondta, tartanak az utazástól: "Tudni akarom, hogy biztonságban leszünk-e, minden pilóta aggódik, és garanciákat akar".

Eric Bouiller Renault-főnök kijelentette, csak akkor mennek, ha az istálló minden tagját biztonságban tudhatják ottlétük alatt.

A Red Bull-pilóta Mark Webber egyenesen azt állítja, hogy idén nem fogják megrendezni a GP-t. "Úgy döntöttek, megyünk, de nagyon meglepne, ha lenne bahreini futam. Sportolóként kényelmetlenül érezném magam, hogy az ottlétünk csak feszültséget gerjeszt az emberekben. Az F1-nek ki kellene maradnia ebből, itt emberi jogokról van szó" - írta weboldalán.

Hétfő este a FIA-elnök Jean Todt - valószínűleg a nyomás hatására - közölte, folyamatosan figyelik a bahreini eseményeket, és ha úgy ítélik meg, elmaradhat a futam. "Ha van rá bizonyíték, hogy rizikós a helyzet, megfontoljuk, hogy odamenjünk-e" - nyilatkozta a BBC-nek.


10 komment

Címkék: webber barrichello bahreini gp

süti beállítások módosítása