HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Ha nem ismerném Schumachert, kirúgnám

2010.09.29. 13:53 JoóGabi

 A Mercedes-főnök múltja miatt tartja meg a németet, biztos benne, hogy jövőre teljesíteni fog.

"Hogy őszinte legyek, nem, de mivel ismerjük Michaelt, tudjuk, még sokat várhatunk tőle - válaszolta Ross Brawn a formula1.com kérdésére, miszerint megtartaná-e csapatánál idei teljesítménye alapján Michael Schumachert. - Sok területen tehetségesebb a többieknél, Ha újonc lenne, felmerülne a kérdés, képes-e fejlődni, de Michaelnél tudjuk, hogy igen."

Az idén visszatért hétszeres világbajnokot folyamatosan veri csapattársa, Nico Rosberg, a klasszis csak a középmezőnyre jó, de Brawn állítja, még mindig a régi.

"Ha megnézzük a gyors kanyarok telemetriai adatait, a reakcióidejében nem látok különbséget. Michael a régi, csak a lassú kanyarokban nem tudja úgy használni a gumit, mint Nico. De nincs ezzel gond, mert tudja, hol kell javulnia. 2011-ben újra az igazi Michaelt fogjuk látni, amikor majd jobb autót is adunk neki."

A menedzser szerint, ahogy idén már többször említette, a hiba a túl lágy, és gyorsan kopó első gumikban van.

"Michael stílusa erős gumit követel, ami elbírja a kemény fékezését és a kormánymozdulatait. Az idei első gumik nem általánosak, mert a FIA a KERS-hez terveztette őket, ami különös súlyelosztást kívánt" - mondta Brawn. (A KERS-t végül idénre betiltották, de jövőre visszatér.)

Főnöke úgy gondolja, az új Schumacher csak természetében változott meg: "Lazább, mint régen, öt éve igen nehezen kezelte volna a mostani helyzetét. Nyugodtabb és érettebb, de nem kevésbé ambíciózus és az elszántságával sincs gond".

 

 

 

27 komment

Címkék: mercedes schumacher rosberg brawn

süti beállítások módosítása