HTML

Sport Géza - Forma 1

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Hülyeség az F-csatorna Monzára vagy nem?

2010.09.07. 10:35 JoóGabi

A McLaren, a Renault, az RBR, a Ferrari azon filozofál, meghagyja-e a szupergyors pályára a sebességnövelő rendszert: állítólag alapból olyan kicsi lesz a leszorító erő, hogy nincs mit csökkenteni. A Williams nem érti őket.

"Monzában annyi egyenes van, és olyan kevés kanyar, hogy minden más pályánál kisebb szárnyakat igényel. Mint több másik csapat, mi is azt fontolgatjuk, tudjuk-e hasznosítani a rendszert ebben az alacsony leszorító erős környezetben" - idézte az autosport.com a Renault-technikai igazgató James Allisont, aki több kollégájával egyetértésben megkérdőjelezi a szezon legjobb - legális - találmányának fontosságát az olasz pályán.

A McLaren még Spa előtt bejelentette, Monzára a szezonban először veszi le autóiról az F-ductot, mivel nem jelent majd előnyt az egyenesekben: olyan minimális a hátsó szárny ellenállása, hogy nem érdemes csökkenteni. Néhány nap múlva a McLaren azt közölte, lehet, hogy mégsem veszi le, csak a helyszínen dönt, miután a pénteki edzéseken kipróbálja.

Az Autosport szerint ezen az állásponton van a Red Bull és a Ferrari is, ám a Williams nem.

"Nem értem, miért csinálnak ebből ügyet. A mi szárnyunknál óriási különbséget jelent (az F-csatorna), nem tudom, miért ne használnánk. Nem is kérdés, szerintem mindenki ezzel fut majd" - nyilatkozta Sam Michael csapatfőnök.

A levegő-áramoltatásos megoldást a McLaren találta ki, a hosszabb egyenesekben 6-8 kilométer/órával is gyorsabb ellenfeleinél, emiatt furcsa, hogy épp a találmány legjobb terepe előtt bizonytalanodott el.

Vagy csak el akarta bizonytalanítani a riválisait?

 

 

 

 

 

 

6 komment

Címkék: ferrari mclaren f csatorna

süti beállítások módosítása